یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

جزئيات جشنواره بازي‌هاي ويديويي ايران اعلام شد

بازي هاي رايانه اي

چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۱:۰۰


جشنواره بازي‌هاي ويديويي ايران، از اول تا ?? دي ماه با برگزار مي‌شود.

وايمکس نيوز- «جشنواره بازي‌هاي ويديويي ايران» که پيش‌تر با نام «جشنواره بازي‌هاي رايانه‌اي تهران» شناخته مي‌شد، در حالي به دوره هشتم خود رسيده است که علاوه بر اصلاح نام آن، تغييراتي اساسي در اين جشنواره به وجود آمده تا بيش‌ترين حمايت از توليد بازي در کشور به عمل آيد.

فراخوان هشتمين جشنواره بازي‌هاي ويديويي ايران اول آذرماه منتشر شد و بازي‌سازان فرصت دارند آثار خود را تا پانزدهم دي ماه براي جشنوراه ارسال کنند. در نهايت هم قرار است 16 اسفند، برترين بازي‌هاي ايراني معرفي شوند.

براي نخستين بار شوراي سياست‌گذاري براي برگزاري جشنواره بازي‌هاي ويديويي تشکيل شده است و در اين شوراي 11 نفره، نمايندگاني از بخش‌هاي مختلف اين صنعت، از بازي‌سازان گرفته تا منتقدان و خبرنگاران، حضور دارند. تشکيل همين شورا نيز سبب شده تا بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي تغييراتي اساسي و موثر در برگزاري جشنواره ايجاد کند.

حسن کريمي قدوسي - مديرعامل بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي- درباره جوايز اهداشده در اين جشنواره توضيح داد: هزينه برگزاري و جوايز جشنواره نسبت به سال گذشته حدود 10 درصد افزايش داشته که رقمي متداول محسوب مي‌شود. با اين حال از هزينه‌هاي برگزاري اين رويداد به شدت کاسته شده و اين کاهش هزينه به جوايز منتقل شده است.

بر اساس نظر شوراي سياست‌گذاري، امسال به طور آزمايشي به جاي هشت ژانر، 13 ژانر براي جشنواره در نظر گرفته شده و البته در صورتي که براي هر ژانر، کمتر از سه کانديدا وجود داشته باشد، آن ژانر حذف شده و در يک ژانر کلي‌تر ادغام خواهد شد.

يکي ديگر از اتفاقات قابل توجه، تغيير فرايند داوري به سمت شفاف‌تر شدن است. بر اين اساس قرار است به جاي آن که يک نفر (دبير جشنواره) داوران را به تنهايي انتخاب کند، فهرست داوران را شوراي 11 نفره سياست‌گذاري انتخاب و اعلام کند تا آن‌ها به انتخاب بهترين بازي و بهترين دستاوردها بپردازند. علاوه بر اين قرار است «آکادمي جشنواره» نيز، مانند بسياري از جشنواره‌هاي بين‌المللي، تشکيل شده و آراي بيش از 50 نفر در دوره نخست، بهترين بازي‌هاي ژانرهاي مختلف را انتخاب کنند.

محمد حاجي‌ميرزايي -دبير هشتمين جشنواره بازي‌هاي ويديويي ايران- در اين باره مي‌گويد: بهترين بازي و دستاورد را 10 داور منتخب شوراي سياست‌گذاري انتخاب خواهند کرد. هم‌چنين پنج داور نيز براي دسته‌بندي ژانرها انتخاب مي‌شوند.
 
يکي ديگر از تغييران جشنواره هشتم، تغيير نام و کاراکتر آن است. براساس اين گزارش از آنجا که اين جشنواره تنها به بررسي بازي‌هاي رايانه‌اي نمي‌پردازد و بازي‌هاي موبايلي را نيز مدنظر دارد، با پيشنهاد اعضاي شوراي سياست‌گذاري، به جاي واژه «رايانه‌اي»، از کلمه «ويديويي» استفاده مي‌شود. علاوه بر اين با توجه به اين که جشنواره ميزبان بازي از سراسر کشور است، به جاي تهران، نام ايران به آن اطلاق مي‌شود تا در نهايت «جشنواره بازي‌هاي رايانه‌اي تهران» به «جشنواره بازي‌هاي ويديويي ايران» تغيير نام دهد.

بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي همچنين از طراحان خلاق دعوت کرده است تا کاراکتر جديدي براي اين جشنواره طراحي کنند تا به جاي تنديس غزال جشنواره و کاراکتر گربه، به نماد اصلي اين رويداد بدل شود. فراز شانيار -مدير دپارتمان هنري انستيتو ملي بازي‌سازي- در اين باره مي‌گويد: تنها محدوديتي که در انتخاب شخصيت جشنواره وجود دارد، ايراني بودن آن است. وگرنه به عنوان مثال طراحان مي‌توانند از يک گونه جانوري که در ايران زندگي مي‌کند، الهام بگيرند يا از شخصيت انساني با لباس‌هاي محلي امروزي شده استفاده کنند.

داور فراخوان طراحي شخصيت اصلي جشنواره هشتم ادامه مي‌دهد: از ويژگي‌هاي مهم شخصيت اين است که وضوح داشته باشد، بيش از حد انتزاعي نباشد و بيش از حد هم واقع‌گرايانه نباشد، قابل درک باشد و اصول اوليه طراحي و گرافيک مثل تناسبات اعضاي بدن و حجم‌پردازي هر چند ساده در طراحي شخصيت رعايت شود. کاراکتر بايد از فاصله دور قابل تشخيص باشد و قابليت اين را داشته باشد که در حالت‌هاي مختلف طراحي شود.

مهم‌ترين شرط حضور بازي‌ها در جشنواره اين است که در طول يک سال گذشته در يکي از مارکت‌هاي ديجيتال داخلي و خارجي يا به صورت فيزيکي منتشر شده باشد. دبير جشنواره هشتم در اين باره توضيح داد: انتشار بازي در حالت Early access و Soft lunch نيز مورد قبول است. اما سايت جشنواره ديگر مکاني براي آپلود فايل ندارد و بايد امکان دانلود بازي از استورها براي داوران جشنواره فراهم باشد.

حاجي‌ميرزايي درباره اختتاميه اين رويداد نيز مي‌گويد: تنها بازي‌سازاني که به مرحله نهايي جشنواره برسند به مراسم اختتاميه دعوت مي‌شوند و کوچک کردن اختتاميه يکي از راه‌هاي کاهش هزينه بود. ساير بازي‌سازان علاقه‌مند نيز مي‌توانند مراسم را به صورت آنلاين تماشا کنند. بازي‌سازان سراسر کشور تا 15 دي ماه فرصت دارند با مراجعه به سايت جشنواره به نشاني irangamefestival.ir نسبت به ثبت و ارسال آثار خود اقدام کنند.

منبع: ايسنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو